Yoga in Woerden

Deze lessen worden gegeven

Relax Kids

Relax Kids lessen bestaan uit 7 onderdelen die in spelvorm worden aangeboden; beweging, spel, stretchen, massage geven (aan jezelf of een ander), ademen, affirmaties zeggen en ontspannen. 

Relax Kids helpt kinderen om rust en vertrouwen in zichzelf te voelen en ervaren. Skills die helpend en nodig zijn om het Brein (concentreren, leren, creativiteit etc.) alle ruimte te geven zich te ontwikkelen. Dat geldt voor elk kind, ongeacht IQ of EQ. 

Daarbij geeft het een stevige basis om een weg te vinden door het leven, dat soms om de oren kan slaan. Ook de wereld waarin we leven is best hectisch. Dan is het fijn om naar je focus van Rust en Vertrouwen terug te kunnen gaan en met die ogen je leven en de wereld om je heen te kunnen bekijken en beleven.  

Chi Neng Qigong

Chi Neng chi Qigong is een Chinese bewegingsleer gericht op het genezen en verbinden van lichaam en geest. Het helpt je in balans te blijven: fysiek, emotioneel en mentaal. Emoties worden evenwichtig. Je geest wordt sterker. De levensenergie (ook wel Chi of Qi) gaat weer stromen in je lijf. Hierdoor voel je je energieker en fitter: je lichaam verjongt. Een meditatie in beweging. Je kan het staand of zittend beoefenen.

Yin Yoga

Yin yoga is een zachte vorm van yoga met rustige houdingen. De houdingen en bewegingen worden voor langere tijd vastgehouden. Hierdoor krijg je tijd om je via je adem te verbinden met je lichaam en langere tijd stil te staan bij wat je ervaart. Doordat iedere houding 3 minuten wordt vast gehouden wordt het bindweefsel langzaam gerekt en gehydrateerd en blijven de gewrichten soepel. Door een groter bewustzijn herken je de signalen van stress, uitputting of somberheid. Een groter bewustzijn helpt je om beter voor jezelf te zorgen.  

Flow yoga

Flow yoga is een actieve vorm van yoga. Verschillende houdingen gaan soepel en geleidelijk in elkaar over. Omdat de aandacht uitgaat naar de vloeiende bewegingen, stopt het denken bijna automatisch en kom je meer in het moment. Je raakt als het ware in een flow waarbij je volledig opgaat in de bewegingen en alles om je heen even vergeet. Door diep te blijven ademen geeft het ritme en verdieping aan de bewegingen en helpt je bij het ontdekken van je grenzen. Naast dat flow yoga je gedachtestroom tot rust brengt, vergroot het ook je spierkracht, vitaliteit en flexibiliteit. Door de continue stroom van bewegingen die in elkaar overgaan verbetert het tevens je uithoudingsvermogen.

Aerial yoga

Bij deze yogales maken we gebruik van een doek dat aan het plafond hangt. Het doek ondersteunt je, draagt je en kan houdingen toegankelijker maken. Gewrichten worden ontlast, bindweefsel wordt gemasseerd, ondersteund door het doek waardoor je je leert spanning los te laten in de rug, bovenlichaam en je bekken. Een spel tussen jou en je doek, je lichaam en de zwaartekracht. In de les komen bekende yoga houdingen voor. Je ontwikkelt krachten souplesse op een speelse manier. Wat deze vorm van yoga ook zo bijzonder maakt, is dus dat je dankzij de doeken allerlei yogahoudingen kunt aannemen die je anders op je yoga mat op de grond niet zou kunnen doen. We eindigen iedere les liggend in het doek, een ultieme gevoel van ontspanning, zachtjes zwaaiend of stil!

Pilates

Wanneer je pilates beoefent train je de buikspieren, core, houding, stabiliteit, coördinatie en ademhaling. Je versterkt het korset van spieren rondom je rug, buik en heup/bekken. Deze spieren gebruik je dagelijks bij vrijwel alles wat je doet. Bij Pilates train je de dieper liggende spieren rondom de wervelkolom en in je bekken. Het zou dus goed kunnen dat je door de Pilates Methode spieren ontdekt waarvan je niet eens wist dat ze bestonden! Heb je vaak rugklachten, Pilates helpt je rug te ontzien omdat je buikspieren het overnemen.

Mannen yoga

Ontdek de kracht van YOGA voor MANNEN! Ben jij aan het wielrennen, hardlopen, voetballen, een fitness liefhebbers of heb je een beroep waarin je veel zit? Merk je dat je spieren stijf aanvoelen, heb je last van verkorte hamstrings, rugklachten, wil je je ademhaling verbeteren of beter leren ontspannen? Yoga biedt de perfecte oplossing! Tijdens deze lessen richten we ons op rug, nek, schouders, hamstrings en core. Dit zorgt voor het voorkomen van blessures en rugklachten. Daarnaast werken we aan het verbeteren van je lichaamshouding, concentratie en balans. Ook leer je technieken voor diepe ontspanning, wat bijdraagt aan een betere slaapkwaliteit en meer mentale rust.

Alle yoga groepen zijn klein, waardoor er veel begeleiding en persoonlijke aandacht is. Iedereen kan de lessen volgen, jong en oud.

Contact

Wil je kennnismaken? Mail, Whatsapp of bel mij.

Janneke van Vuuren

Happinez Health Center

Telefoon | Whatsapp

+31 6 58886117

Tarieven
coaching & massage

€ 90,00 per uur (inclusief btw)

Tarieven yoga, pilates &
Chi Neng Qicong

vanaf € 7,50 per les

BTW-ID NL001636188B48
KvK 74913239

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.